MIN BALLADE - NATURENS RYTMER

Interdisiplinært verksted med fokus på personlig og kunstnerisk utvikling hos barn i alderen 6-13 år og deres foreldre. Deltakerne får jobbe i en ekte kinosal!

Formålet med aktivitetene er å vekke fantasi og aktivere sanser, prøve å finne likheter og forbindelser som oppstår på virkelighetens ulike områder, så vel som å trene seg opp i kreativ tenking. Filmen „Naturens rytmer” som benyttes under verkstedet er laget av to visuelle kunstnere fra Polen. Den er et 6-minutters langt grafisk partitur. Med andre ord en rekke visuelle tegn som leses og tolkes gjennom musikk. De bevegelige bildene som projiseres på kinoskjermen skal inspirere verkstedets deltakere til å skape en egen musikk-etyde.

Verkstedet ledes av: Dawid Rudnicki (teater- og filmmusikk-komponist og musiker), Anna Dyga og Paweł Żugaj (filmskapere), Magdalena Tutka-Gwozdz (musikkpedagog og tolk).

 

OBS! Barna under 6 år er også velkomne til verkstedet sammen med minst en voksen.

Lek og kreative aktiviteter ved bruk av blandede kunstneriske teknikker og verktøy

Kreativ analyse (sammen med veilederen) av begrep: 

Individuell visualisering av følelser og assosiasjoner gjennom artefakt

 

RYTMY NATURY(1).jpg

„Naturens rytmer” – 6’ (2019)

Idé og produksjon: Anna Dyga og Paweł Żugaj

Filmen er laget av to visuelle kunstnere fra Polen. Den er et 6-minutters lang, grafisk partitur. Med andre ord, en rekke visuelle tegn som leses og tolkes gjennom musikk. De bevegelige bildene som projiseres på kinoskjermen skal inspirere verkstedets deltakere til å skape en egen musikk-etyde.

 

***

Dawid Rudnicki – komponist, arrangør og pianist fra Kraków, utdannet ved jazzlinja (Musikkakademien navnet etter Karol Szymanowski i Katowice, Polen). Han jobber som pedagog ved Statens Teaterhøyskole i Kraków navnet etter Ludwik Solski, Musikkskole navnet etter B. Rutkowski og Danseakademien L`art de la Danse. Dawid komponerer låter, teater- og filmmusikk, samt musikk til danseforestillinger. Han er prisvinner ved en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser: Internasjonal Film- & Musikkfestival i Poznań, Transatlantyk (Den beste komponisten), Legnica Cantat (Den beste komponisten), Komeda Jazz Festival (plass nr 2), Iława Old Jazz Meeting (utmerkelse), Jazz Improvizacjia – Wilno (publikumspris). Hans låt „Inappropriate Dreams”, skrevet sammen med Agnieszka Grochowicz, nådde første plass ved Radio Krakóws Alternative Hit-Lista. Filmen „Reception” av Maciej Bochniak med Dawids musikk fikk pris ved Open City Docs London. Siden 2009 medvirket han som pianist og komponist i jazz duo Call & Response med Magdalena Tutka-Gwozdz (vokal). Duoen har oppdrådt regelmessig i Fredrikstad.

Nettside

Les mer om forestillingen HERPaweł Zugaj – billed- og videokunstner. Født i Polen i 1979. Avgangselev på Kunstakademiet i Krakow. Paweł hadde en rekke individuelle utstillinger i Polen og ble med på mange kollektive utstillinger i Polen, Tyskland, Frankrike og Sveits. Temaet han dedikerte mest tid til i sine siste malerier var menneskeansikter. Han jobber som 3d-animatør i studio „No label” i Krakow og „Juice” i Wroclaw siden 2007. Har vært med på produksjonen av animasjonsfilmen „Loving Vincent”, nominert til Oscar og Golden Globe i 2017. Grunnlegger og gitarist i musikkbandet „Łotry” fra Krakow.

 

Anna Dyga – billed- og videokunstner. Født i Polen i 1981. Master både i digital kunst og grafikk (litografi). Avgangselev på Kunstakademi i Katowice og Kunstdepartementet ved Det Pedagogiske Universitetet i Krakow. Interessert i skapingsprosessen og fornemmelser slik de oppstår i natur og mennekselig liv. Jobber tverrdisiplinært, på grensen mellom analoge og digitale kunstformer og handlinger: grafikk, maleri, fotografi, videoinstallasjoner og plass-spesifikk kunst. Anna er også aktiv som kunstteoritker og lektor i kunstfag. I årene 2010–2013 jobbet som assistent ved Kunstdepartementet på Det pedagogiske Universitetet i Krakow. Instruktør av egne tverrdisiplinære kunstneriske verksteder for barn, ungdommer og voksne. Hun hadde en rekke individuelle utstillinger og ble med på større kollektive utstillinger i Polen, Tsjekkia og Tyskland. 

Strona internetowa

Facebook

Magdalena Tutka-Gwozdz – festivalleder, programutvikler, faglig ansvarlig / redaktør (innen kultur- og filmvitenskap) og kunstnerisk medansvarlig (i tverrkunstneriske sammenhenger). Født i Polen i 1980, flyttet til Norge i 2009. Førstelektor i medievitenskap, kulturprodusent, musikkpedagog og jazzvokalist. Gründer, programutvikler og produsent for Polske filmdager siden 2014. Lang erfaring som pedagog i medie-, kulturvitenskap og musikkfag, samt tverrfaglig. Samarbeidsorientert, initiativrik, gode kommunikasjonsferdigheter. Særlig interessert i tverrdisiplinære prosjekter og tverrkulturell dialog gjennom kunst. Etter å ha jobbet ved Universitetet i Oslo i årene 20112013, valgte hun å jobbe med egne kulturprosjekter, bl. a. Polske filmdager, Jazz for Fredrikstad (en polsk-norsk konsertserie), Barna i Økoland (økokunst-verksteder for barn). I 2013 utga hun en vitenskapelig monografi om identitetsproblematikken i dokumentarfilmene fra Balkan-området („Shattered Mirror” The Problem of Identity in The Post-Yugoslav Documentary). I 2015 opprettet hun Forening InDialog Interkulturell Kommunikasjon, Inspirasjon, Inkludering. Vinner av Fredrikstads kommune kulturstipend i 2016 og utmerkelsen Årets fremragande polakk i Norge i 2017.

www.polskefilmdager.org 

www.indialog.no 

www.tutu.polishartist.net

Previous

Møter

Next

Utstillinger