INTERNASJONALT SEMINAR

„KOMEDA REVISITED”

Det internasjonale seminaret „KOMEDA REVISITED” er dedikert minnet om den polske berømte jazz- og filmmusikk-komponisten Krzysztof Komeda og er en del av Polske filmdager, den største polske kunstfestivalen i Norge. 

Komeda fortepan v2.jpg

Krzysztof Komeda

(1931–1969)

 

Krzysztof Komeda ble kalt „det moderne flygelets Chopin” og ofte sammenlignet med Edvard Grieg, men også beundret for sin „slaviske feeling”. Han var en av de få artistene fra Øst-Europa som klarte å komme seg ut gjennom Jernteppet i 60-tallet og nå frem til Skandinavia (Norge, Sverige, Danmark) og Hollywood der han både opptrådte som jazzpianist / komponist og skapte filmmusikk. Flere av Komedas mest anerkjente musikkspor ble komponert til filmer av Roman Polanski.

Hvordan har hans verk påvirket neste generasjoner av regissører, komponister og musikere i Polen og Skandinavia? Hva var hans „oppskrift” på den internasjonale suksessen i filmbransjen? Hvordan kan det være til inspirasjon for dagens film- og filmmusikkskapere?

Det er noen spørsmål som skal stilles våre flotte gjester fra ulike film- og musikkrelaterte faggrupper. Foredragene blir beriket med en unik filmvisning og musikk live.

Det er gratis inngang til seminaret,

men det avsluttes med konserten av Leszek Możdżer og Adam Pierończyk kl. 20.00 der det er billettsalg.

Sjekk også det øvrige programmet for Polske filmdager i Fredrikstad og Oslo (12 - 24 oktober). Alle filmentusiaster og musikk-elskere er hjertelig velkomne!

„KOMEDA REVISITED”

PROGRAM

 

13:30

Dørene åpner

14.00

KOMEDAS NYE ANSIKT – THE ENSEMBLE – elever fra Oppegård og Kontra kulturskole tolker Komedas musikk

14:15

OM POLSK-SKANDINAVISKE BROER I KRZYSZTOF KOMEDAS VERK OG DERES NÅVÆRENDE BETYDNING – Magdalena Tutka-Gwozdz, Ph.d., Polske filmdager fra Fredrikstad og Oslo 

14.45

JAZZ SOM ET FILMMUSIKK-SPRÅK – Ewa Czachorowska-Zygor, Ph.d., filmmusikk-ekspert fra Musikkakademien i Krakow (Polen)

15:30

Pause

15.45

KOMEDAS NYE ANSIKT – THE ENSEMBLE – elever fra Oppegård og Kontra kulturskole tolker Komedas musikk

16.00

OM POLSK-SKANDINAVISKE TRÅDER I JAZZ – prof. Hans Weisethaunet, Universitetet i Oslo, Institutt for musikkvitenskap

17.00

Pause

17:15

FILMVISNING „TO MENN OG ET SKAP” (1958) av R. Polanski med Komedas musikk

17.30

MIN KOMPIS KOMEDA – Tomasz Lach – stesønn av K. Komeda forteller om Komedas „skandinaviske eventyr” og mottagelse av Komedas verk i Norden i dag

18:15

Pause

18.30

KOMEDAS „OPPSKRIFT” PÅ Å SKAPE FILMMUSIKK FOR MANGE ØRER – Samtale med Håkon Sandøy, norsk regissør fra Oslo og Adam Pieronczyk, jazzsaksofonist fra Polen

19:15

ENTR’ACTE – tid for uformelle samtaler med gjester

Den sammen kvelden kl. 20.00 arrangeres en unik jazzkonsert dedikert minnet om Komeda. OBS! Seminardeltakerne som ønsker å bli med på konserten vil bli bedt om å fremvise billetter ved inngangen til.

I samarbeid med:

Republikken Polens ambassade i Oslo

Fritt ord

Filmskolen i Lodz

Previous

Konserter

Next

Verksteder